Om

Långedrags Bilskola

Långedrags Bilskola erbjuder körkortsutbildning för B-körkort, introduktionsutbildning (handledarkurs) och riskutbildning del 1.
Då jag har ett samarbete med Göteborgs Halkbana, där jag även hjälper till som instruktör, kan ni enkelt boka tid för riskutbildning del 2 genom Långedrags Bilskola.

Bilskolan har ett fördelaktigt geografiskt läge alldeles intill Hinsholmens spårvagnshållplats. Det är nära till lugna och bra övningsområden och det är sällan köer som upptar tiden på körlektionen. Dessutom är det nära till Trafikverkets förarprov.

Hemsida hållplats
historia

Historia

AB Långedrags Bilskola är sprunget ur AB Gamlestadens Bilskola, som i sin tur startades 1954 av min pappa, Jan Zachrisson.

1988 började jag, Robert Zachrisson, att jobba som trafiklärare på Gamlestadens Bilskola. 1991 tog jag och min syster, Madeleine Zachrisson, över bilskolan från vår pappa och drev den tillsammans fram till 2018 då Madeleine valde att kliva av för att pröva något nytt.

Den kaotiska trafiksituationen orsakad av de stora byggprojekten runt Gamlestaden och andra platser i stan där jag hade mina övningsområden gjorde att jag 2019 valde att flytta verksamheten och byta namn till AB Långedrags Bilskola.

Den friska havsluften i väster och närheten till bra övningsområden med lugnare inlärningsmiljö, där köer sällan behöver uppta tiden på elevers körlektioner gör mig trygg i att jag valde rätt när jag flyttade till våningen högst upp på Gamla vägen 3, precis bredvid Hinsholmens spårvagnshållplats.